Totaal aantal pageviews

dinsdag 13 november 2012

Een dorps school.......3


                                                                 Een dorps school.

George is een pittig jongetje,hij verstaat een beetje Nederlands en spreken nog minder maar met handen en voeten komt hij een heel eind.Maar katte kwaad daar is hij heel goed in.George en Jan een mooi span.De meester deelt regelmatig waarschuwingen uit.Soms word het de meester echt te veel en buldert dat het af gelopen moet zijn.De eerste klassertjes zitten stijf in de bank,zo geschrokken waren ze.Het leek weer rustiger te worden, en de lessen gaan weer door.Twee kleine meisjes uit de eerste klas zijn vergeten dat ze op school zijn,Bep tekent rare poppetjes en Sofie komt niet meer bij,de meester kijkt hun kant in en vergeet dat het de aller kleinste zijn,en roept dat het af gelopen moet zijn,ga jij maar in de hoek staan,Bep kijkt hem onthutst aan,en loopt tot aan het schoolbord en gaat in de hoek op haar hurken zitten,de kinderen in de klas liggen in een deuk,als de kinderen weer rustig geworden zijn.zegt de meester ga maar weer zitten.George steekt zijn hand op zeg het maar zegt meester,George vraagt of hij naar de wc mag, en gaat op verkenning uit.George houdt van geintjes er is niet veel te zien.Een bezem kast met schoonmaak spullen daar kan hij niks mee maar in de hoek ligt een berg met kolen en George ziet het helemaal voor zich,hij gaat als zwarte piet, hij duikt de kolen hoek in en pakt een kooltje en loopt er mee naar de spiegel,en als een stukje zeep veegt hij er flink mee door zijn gezicht en kijkt nog eens in de spiegel, en zegt tegen zijn spiegel beeld ja zwarte piet.Hij wast zijn handen en nu terug naar boven, hij staat voor de deur en voelt de spanning, een diepe zucht en gooit de deur open.Even is het dood stil maar dan  komen de kinderen echt niet meer bij ze liggen dubbel van het lachen.Dit gaat meester echt te ver en zegt ga maar op je plaats zitten, jij hoeft morgen niet meer terug te komen,dit was de eerste en ook meteen de laatste schooldag voor zwarte piet.De school bel gaat, de klas loopt leeg, alleen zwarte piet zit er nog, de vader van George heeft buiten staan wachten en is naar boven gelopen en herkent zijn eigen zwarte Pietje,de meester legt aan de vader uit dat hij dit gedrag hier niet kan hebben,het was maar voor tijdelijk,maar de meester is er helemaal klaar mee.George heeft niets meer te missen.De vader geeft de meester een hand en loopt met zijn zoontje de klas uit.De meester zucht en ruimt alles op en kijkt de schriften na.Wat een dag!

   3.                                                            Christiene Düthler©
Word vervolgd.12 opmerkingen:

klaproos zei

oei,
da's wel een zware maatregel christiene:-)

xxx

Kay zei

Idd wat een dag
Jannekes
Georgekes
SJefkes
Miekes en Fritskes
hoe ze ook heten,
er zit in kinderen toch altijd een onschuld, dus zware regels
zijn toch niet echt van toepassing he. Maar toen ik bij de nonnekes zat waren er ook bij die er wat van konden.
Graag glezen C. ♥

Joris... zei

Hallo Christiene,
Ja er zijn er altijd wel die haantje de voorste willen spelen. Maar zich uitgeven voor zwarte Piet, dat is pas echt lef hebben. Jammer genoeg liep het helemaal fout af en kon de meester er niet om lachen. Misschien kan de jongen in de leer gaan bij de echte Sint en daar zijn fratsen vertonen. Gelukkig is het natuurlijk maar een verhaal... knappe illustratie alweer hoor.

fotorantje zei

je schrijft leuk Christiene, net zoals je tekeningen/schilderijen

de meester raakt echt wel overspannen nu

fotorantje zei

je schrijft leuk Christiene, net zoals je tekeningen/schilderijen

de meester raakt echt wel overspannen nu

Diana Drent zei

Ik heb het idee dat de meester wel terugkomt op het plan dat George niet meer terug mag komen. Tenslotte was het maar een ondeugende streek.

Lutje zei

ja inderdaad wat een dag....

gerdaYD zei

Wat een dag inderdaad! En wat een mooi geschreven verhaal ook. De herfst liet je nog niets van je creativiteit inboeten hé lieve Christiene?

pascale zei

benieuwd hoe het gaat aflopen
en zo'n verhalen zou je nu nog kunnen horen
georgekes bestaan nog :)

A van de Aa zei

Ik zou met de kinderen in een deuk liggen van het lachen.
Ik ben dan ook niet geschikt voor vele dingen.

Kay zei

Ellooooow Christiene,
voor vandaag een ♥

curieuzeneuzemosterdpot zei

george zou een pluim moeten krijgen voor vindingrijkheid! :-))

en jij eentje voor je schitterende verhalen, christiene! :-))