Totaal aantal pageviews

woensdag 12 september 2012

Het Appel drama.......2

Heel even staat Basje bedremmeld te kijken en pakt dan een bouw steen en gooit die richting Thijs maar de blok vliegt Thijs voorbij en vliegt tegen het hoofd van Tineke en dat was echt niet Basje zijn bedoeling want  zusje Tineke was alles voor Basje.Naar een hoop herrie en geschreeuw vliegt Tante naar buiten en wil weten wat er aan de hand is.Thijs heeft natuurlijk niks gedaan en weet van niks en geeft Basje de schuld.Basje is een jongetje met een verstandelijke handicap en begrijpt op dat moment niet wat er aan de hand is.Thijs had had Basje uit de tent gelokt en wist heel goed dat je dat niet moet doen maar heeft daar plezier in.Tante zegt laat eens zien Tineke ze maakte een doekje nat drukt het tegen haar  hoofd aan en zegt is het zo beter en weg met de traantjes ga maar weer fijn spelen.Tineke hield Basje nog even in de gaten ze wist zeker dat Basje er niets aan kon doen en zijn schuld niet was.En zo gaat een lange speeldag voorbij.Tante komt naar buiten en zegt ruim het speelgoed maar op voor de bui los barst en helpt een handje mee.Kom jongens net op tijd de eerste druppels kletsen al tegen  de ramen.Tante Nettie gaat  de keuken in aan de slag met de potten en pannen want het eten moet klaar zijn voor Ome Jaap thuis komt.De bui barst nu echt los.Intussen word de tafel gedekt ome Jaap komt binnen  ze gaan aan tafel het eten word op geschept er heerst een gezellige sfeer en tante heeft lekker gekookt.Als iedereen klaar is met eten zegt tante gaan jullie  maar even spelen dan doe ik de afwas en gaan we straks in bad.Er was een aan bouw aan het huis gemaakt dat is ons badhuis zei tante Nettie.Na de afwas gaan ze om beurten in bad tante sopte je in van kop tot teen en dan hop de teil in dat vonden de logeetjes niks dat waren ze niet gewend dat een vreemde je in bad doet.Intussen heeft tante alle kinderen  gewassen.En mogen ze nog even aan de grote tafel zitten in de keuken ome Jaap komt ook aan de keuken tafel zitten.

                                                            Christiene Düthler©
2....
Word vervolgd .

Waar gebeurd

Jaren vijftig verhaal.


10 opmerkingen:

A van de Aa zei

In een teil gebadderd worden, dat is inderdaad jaren vijftig.

Annet zei

Christiene, zou het graag lezen maar ben even helemaal uitgeput....

Met alle respect....

Hartegroetjes, Annet

klaproos zei

die teil herken ik nog van vroeger lieve christiene, ik heb daar nog foto''s van :-)

Marjolijn. zei

Oh ja, zo gingen wij vroeger ook in de teil, als we bij tante logeerden.
Thuis hadden we al een douche.

Anna zei

Heel beeldend beschreven, ik zie het zo voor me ook al was dit van voor mijn tijd :-)

Joris... zei

Hallo Christiene,
Ja zeg, waar is de tijd? Toen we als klein jongetje nog met de ouders inwoonden bij onze grootouders, wat dat natuurlijk destijds de gebeurtenis op zaterdag. In de grote teil en dan in de zomer nog het liefst in open lucht. Uren speelplezier, tot het warme water was afgekoeld en de badeenden bijna verdronken waren. Vandaag de dag gaat alles via een snelle douche en is het plezier heel ver te zoeken. Ach die goeie oude tijd, die komt nooit meer weer. Nog veel inspiratie voor het vervolg van het verhaal... ;-))

Martine zei

Je verplaatst me helemaal weer in mijn kinderjaren Christiene.........leuk hoor.
Ben benieuwd hoe het afloopt.
XXXm

curieuzeneuzemosterdpot zei

ik zie de belevenissen zo voor me, christiene!

je schrijft erg beeldend en vooral bijzonder lief! :-))

Diana Drent zei

Het is een mooi verhaal, vol eenvoud. Gezellig nadat ze in bad zijn geweest met elkaar aan de grote tafel zitten en wachten op ome Jaap.

pascale zei

idd al een tijdje geleden een bad kwam jaren later hé :)
geweldig nu hup naar het vervolg