Totaal aantal pageviews

woensdag 9 april 2014

In blijde verwachting.........2

 
                                                       In blijde verwachting.

Tineke blijft appeltjes halen, de tijd kon haar niet snel genoeg voorbij gaan.ze mag Nellie ook helpen met kleine karweitjes en boodschappen.Nellie word wel erg dik vind Tineke.En dan eindelijk is het zo ver Nellie heeft een baby gekregen, jan heeft het aan papa en mama laten weten maar hij had slecht nieuws het kindje is dood geboren.Dat is heel triest voor Jan en Nellie ze wilde zo graag een baby.papa en mama waren erg onder de indruk, en hoe ga je dit vertellen tegen een kind,er ging geen dag voorbij of ze had het over de baby van Nellie en het wiegje.Tineke komt de keuken binnen en ziet dat papa en mama zo verdrietig kijken, mama zegt ga even zitten Tineke ik moet even iets vertellen,samen gaan ze aan de keuken tafel zitten,we hebben slecht nieuws Nellie heeft een baby gekregen Tineke denkt dat is toch niet triest,maar het kindje is dood geboren zegt mama, Tineke kijkt mama verschrikt aan daar begrijpt ze echt niks van ze probeert zich goed te houden maar de tranen rollen over haar wangen, mama slaat een arm om haar heen ze begrijpt het goed ze heeft het er zelf ook moeilijk mee ze hebben zo mee geleefd met Nellie.Het was een mooie droom die als een zeepbel uit elkaar is gespat.Nellie heeft gevraagd of jij wil komen,ze ziet jou als haar kleine vriendin.Dit doet haar goed ze veegt haar tranen af en loopt naar buiten de tuin in en plukt en bosje bloemen en gaat weer naar binnen, zo zegt mama die zijn zeker voor Nellie dat is lief van jou ze veegt met een washandje over Tineke haar gezichtje en zegt ze zal wel heel blij zijn met jou bezoekje.En daar gaat ze met knikkende knieën,ze klopt op de deur de moeder van Nellie doet de deur open de kat glipt er snel tussen uit naar buiten,wat fijn dat je Nellie op komt zoeken kom maar binnen de moeder van Nellie ziet er verdrietig uit ze had zich er zo op verheugd om oma te worden.Ze slaat een arm om Tineke heen en weet ook dat Tineke het er moeilijk mee heeft.De mama van Nellie kijkt om het hoekje van de deur en zegt je kleine vriendinnetje is hier,Tineke zachtjes loopt ze richting bed, Nellie zit rechtop in de kussens Tineke legt de bloemetjes op het bed en zegt met een trillend stemmetje die zijn voor jou,Nellie zegt wat lief, die komen uit onze tuin,mooi hoor dank je wel ze pakt Tineke haar hand en zegt ons kindje is dood en de tranen rollen over haar gezicht, ons meisje ons poppetje maar ze is er niet meer ze was zo mooi,ze pakt een zakdoek en droogt ook Tineke's haar tranen, Tineke weet niet goed wat ze moet zeggen maar dan komt Nellie,s moeder binnen met een dienblad met kopjes thee en een koekje,geen beschuit met muisjes.Tineke hoeft niks te zeggen het is goed zo,na een tijdje komt moeder de kopjes weer halen en zegt dat Nellie nu moet gaan rusten,Tineke staat op en geeft Nellie een zoen op haar wang en zegt tot ziens, Nellie zegt tot ziens en bedankt voor de bloemetjes Tineke kijkt nog een keer om en kijkt naar het wiegje en zegt tot gauw.

                                                       Christiene Düthler©
Einde.

20 opmerkingen:

klaproos zei

ohhhh christiene wat een verdrietig tweede deel van het verhaal...

het is vreselijk als je zo verlangend uitkijkt naar een kindje en het loopt dan heel anders,
jammer voor de ouders,
ik hoop dat er nog gezonde kindjes geboren zijn,

xxx

curieuzeneuzemosterdpot zei

ik heb een krop in mijn keel, christine.

wat een droevig einde, van een verhaal dat zo mooi en hoopvol begon!

aangrijpend geschreven, christine!!

Tomoko zei

How sweet to see that sweet cradle!I am remembering about that time our children were baby!

Christine, unfortunately the translation does not make sense well. But I think it is OK. Your painting tells me a lot of stories I imagine!!! I really enjoy it!

Marjolijn. zei

Oh wat een verdrietig einde.
Een groot verlies voor de jonge ouders.
En voor Tineke geen gemakkelijk bezoekje, maar wel fijn dat ze een bloemetje ging brengen.
Mooi beschreven Christiene.

gerdaYD zei

Wat een mooi geschreven vervolg én einde van dit weer schitterend verhaal lieve Christiene! Of hoe jij van intrieste dingen toch een pareltje weet te maken...

Kay zei

Oei C-tje:
knap geschreven maar wel triest.
Dat is elke moeder haar nachtmerrie
dat je een kind zou verliezen.
Alle goeds!

Marlou zei

Hai Christiene,

oj... ik zit hier bijna te janken.
Wat verdrietig en wat heb je dit lief geschreven.

Tot over twee weken!
Dikke knuffel van Marlou

.

Vanessa zei

Een heel aangrijpend verhaal Christiene. Zo triest als je dit als ouders moet meemaken, mooi beschreven ook hoe anderen meeleven en omgaan met dit verlies...
Groetjes, Vanessa

fotorantje zei

achnee wat verschrikkelijk is dit

Anoniem zei

Hallo,
Een verhaal ditmaal zonder happy end. Het ergste wat jonge ouders kan overkomen natuurlijk, een baby die dood wordt geboren. Wellicht een gril van de natuur, maar wat een opdoffer voor de ouders. Niet eenvoudig om het allemaal te verwerken. Alvast bedankt voor je bezoek en voor de lieve aanmoediging.

jeer zei

Christiene,

Wat een trieste afloop is dit.
Helaas gebeurt het soms.

Groetjes,

jeer

dori zei

Hallo, Christiene, I want to ask, is this story a kind of true story, which happened once in your life or with one of your relatives or friends?

I once had a dead baby in my arms, the baby of a very dear sister of me. It was a very sad and hard experience and te pain lasted for many years.

My translator cannot translate very clear, bur a little bit I can unerstand.

Greetings and good whishes from Dori

Lutje zei

ik zit hier zo vroeg in de morgen al te lezen met tranen in de ogen, en neem net zoals in het verhaal een zakdoek...

gerdaYD zei

Goede morgen lieve Christiene. En hopelijk zal het inderdaad een goede morgen zijn, het begin van een mooie lentedag!

Kay zei

Een WE groetje en tot ziens ♥

yvonne zei

Beide verhalen in een keer gelezen. Eerst veel blijheid en toen veel verdriet in het verhaal. Wel erg ontroerend!
Je schrijft het met veel gevoel, Christiene.

merel zei

wat een droevig einde ...

Lutje zei

een fijne dag gewenst

Kay zei

Een maandaggroetje en een goede start deze week, alle goeds.

Rob zei

Treurig verhaal, een moeilijk te accepteren gebeurtenis.

Vriendelijke groet,