Totaal aantal pageviews

vrijdag 22 april 2016

Een gesloten deur........1                                  Christiene Düthler ©


                                        Een gesloten deur.

In een wijk dicht bij de stad wonen Maaike en Pim.Het is etenstijd Maaike dekt de tafel Pim vraagt heb je al plannen voor vandaag ? nee niet echt ik ga straks met Sjors een wandeling maken Sjors is de hond,Pim weet als die twee gaan wandelen zijn ze zo nog niet terug.Pim is intussen klaar met eten en zoekt nog wat gereedschap bij elkaar en zegt dan ga ik nu maar er is nog een hoop werk te doen.Hij helpt zijn zoon met de verbouwing van zijn huis.Jij vermaakt je zelf wel he? je hebt alle tijd voor je zelf.Nog een zoen nou ik ben er weg van doeg.Maaike ruimt de tafel af en wast af ze weet van zich zelf als ze terug komt heeft ze daar echt geen zin meer in.Sjors trippelt mee naar de keuken en houd Maaike in de gate, ja Sjors we gaan zo, ze trekt nog even  haar wandelschoenen aan en doet Sjors zijn riem aan ze loopt naar de voordeur en trekt hem achter zich dicht.Ze loopt de straat uit langs de winkels en komt aan een drukke verkeersweg.Dat vind Maaike niet zo prettig, en dan richting park daar staan wat bankjes langs het pad ze gaat heel even zitten en kijkt over het water naar de eenden  en de ganzen Sjors is aan haar voeten komen zitten, kom jonge zegt ze we gaan weer verder ze moet nog één keer een drukke weg over steken.Als ze aan de andere kant komen slaat ze een smal weggetje in en het word steeds stiller en groener Maaike geniet hier van het lopen tussen de weilanden met paarden en koeien en wat het meer zij.Maaike is niet zo gauw bang zo ver van de bewoonde wereld.In de verte komt een fietser langzaam Maaike haar kant in,in eens bekruipt haar toch  een raar gevoel, stel dat het één of andere idioot is die iets van haar wil dan is hier geen haan die naar haar kraait.De fietser komt dichter bij en terwijl hij haar passeert kijkt hij haar kant op, goede middag zegt hij vriendelijk ook goede middag zegt Maaike.Ze weet niet waarom ze zo in eens zo,n gedachten kreeg.Ze heeft er flink de pas in en een stuk verder durft ze pas om te kijken de man is al bijna uit het zicht verdwenen.In de wei loopt een jongetje met hondje een jackrussel.Het hondje heeft Sjors gezien en kijkt niet meer naar zijn baasje,van uit de wei staat hij te blaffen tegen Sjors,Maaike roept held durf je wel.Hij heeft haar gehoord en kruipt onder het prikkeldraad door en springt in de droge sloot en neemt een run en staat dan pal  tegen over Sjors,het jongetje roept Bello, maar bello luistert niet.
Sjors danst  aan zijn riem op twee poten en begint heftig te blaffen.Het hondje komt nog dichter bij eindelijk heeft zijn baasje hem in gehaald en kruipt nu ook onder het prikkeldraad door en springt ook in de droge sloot en krabbelt naar de kant en roept Bello kom hier, de hond houd het voor gezien.Maaike kan het niet na laten en roept wat heb jij een lief hondje ,het jongetje kijkt haar verlegen aan. loopt snel verder samen met zijn hond de anderen kant op de rust  is weder gekeerd.

                                                  Christiene Düthler©
Word vervolgd.


verhaal geschreven  in 2013
en tekening.

                                                     
17 opmerkingen:

Marjolijn. zei

Mooi geschreven Christiene, ik kijk uit naar het vervolg...!
Op naar een mooi weekend.

Ans van Ispelen zei

Wat een mooi verhaaltje,Christiene.
Ik zag alles voor me gebeuren.
En je tekening is ook weer zo lief.

Fijn weekend
Groetjes Ans

Anoniem zei

Prachtig geschreven! Met mooie prent bij.

klaproos zei

het roept wel wat op.... misschien heb ik het wel gelezen in 2013... we kenden elkaar immers al:-)

mooi christiene, hondjes aan de lijn is knokken :-)

xxx

curieuzeneuzemosterdpot zei

joepieee .. weer een prachtig verhaaltje om te mogen lezen! :-))

jij weet het altijd zo mooi te beschrijven, dat ik het als een film voor me zie, christiene! :-))

het schilderijtje van maaike en sjors op het bankje is magnifiek!!!

warm weekend, christiene!

Aritha zei

Goed geschreven.

Ria zei

Leuk verhaal Christiene, ben benieuwd naar het vervolg.
Fantastisch mooie tekening.

Liefs, Ria

Lutje zei

het is een verhaaltje dat doet verlangen om meer te lezen, dus ik kom naar het vervolg kijken.
Ik denk dat ik je blog in 2013 nog niet bezocht?

fotorantje zei

heel mooi!

gerdaYD zei

Joepie, je bent weer aan je vervolgverhalen begonnen en ook deze keer is die knap geschreven, je kijkt gewoonweg uit naar het vervolg, vol spanning over wat nog komen gaat!
Fijn weekend lieve Christiene...

Merel zei

Mooi hoor
En nu wachten op het vervolg

Tomoko zei

I like to imagine about what will be happening to them. Lovely painting,Christine.
I hope you have a good spring time.

Tammie Lee zei

Soms wou ik dat vertalen deed een betere baan . Ik voel me alsof ik ben het missen van een aantal van de details. Het ziet eruit als een prachtige plek om te zitten en te genieten van de stroming van het water en het groen van de lente . Een charmante schilderen .


Sometimes I wish that translate did a better job. I feel like i am missing some of the details. It looks like a wonderful place to sit and enjoy the flow of the water and the green of spring. A charming painting.

willy zei

knap geschreven Christiene en met een mooie prent

ik kijk al uit naar het vervolg

prettige zondag

dori zei

Liebe Christiene, Schöne Farben und ein herzliches Zusammenwirken von Mensch und Hund...

Dear Christiene, beautifuk colours and a heartful working together between her and the dog...

liebe Grüße von Dori aus dem Wald.
Dear greetings from Dori from the forest.

Marlou zei

Goedemorgen Christiene,

daar ben ik weer en ik val meteen in een verhaal van jou.
Leuk!
Ik voelde ook wat jij voelde bij die fietser.
Op de één of andere manier ben ik altijd een beetje op m'n hoede.

Morgen lees ik verder.
Dagdag!
groetjes van Marlou

.

yvonne zei

tijdens het wandelen met de hond maak je heel wat mee! Maar ik kan Maaike wel begrijpen dat ze een beetje bang was toen die fietser er aan kwam. gelukkig is het allemaal goed gegaan, er bestaan nog vriendelijke mensen.
En dat keffertje....jack russels denken dat ze heeeeeele grote honden zijn!