Totaal aantal pageviews

zondag 24 februari 2013

Een fiets tocht naar Oma.....1

                                                         Christiene Düthler.©

                                                      Een fiets tocht naar Oma.
De kinderen hebben binnen kort vakantie ze waren gewend met pa en ma en de drie broers en zus op vakantie te gaan.Zo leek het Remie de oudste van het stel leuk om met zijn zus Tineke op vakantie te gaan.Maar waar naar toe,oma had al zo vaak gevraagd om te komen logeren.Remie zegt tegen Tineke ik heb een idee als wij samen naar Oma gaan logeren deze vakantie,ze kijkt Remie aan Oma woont in Gelderland in de Achterhoek in het Westendorp dat is wel ver hoor, ja zegt Remie 127 km van af hier Remie had al op de landkaart gekeken.Het leek Tineke toch wel heel leuk met haar grote broer naar Oma te gaan logeren.Maar eerst aan ma en pa vragen wat die er van vinden.Naar veel wikken en wegen vinden zij het goed maar dan moet Remie wel goed op zijn zus passen,zo zegd Remie dan gaan we eerst Oma bellen,Oma is in de wolken dat haar klein kinderen komen logeren,natuurlijk is het goed ze ziet er naar uit.Het is spannend voor Remie en Tineke maar ook voor de ouders je moet je kinderen een keer los laten.Maar het is niet naast de deur,Tineke ziet het wel zitten met haar grote broer.Het plan is klaar en de vakantie komt steeds dichter bij.De fietsen worden uit de schuur gehaald en gepoetst en door pa na gekeken en hij vind dat er een nieuw zadeltje op Tineke haar fiets moet zo gezegd zo gedaan.Het leuke van de vakantie vind Tineke kleding uit zoeken,een echte meid er mag niet te veel mee want het moet allemaal mee in de fietstassen.En dan is het zo ver de halve kleding kast ligt op haar bed jurkjes,rokjes bloesjes en truitjes en dan komt ma binnen,maar meiske dat kan echt niet allemaal mee dat was ze ook niet van plan maar ze kan geen keus maken na een hoop heen en weer hangt ze het weer terug wat echt niet mee kan.En uit eindelijk blijven er een paar setjes over en dat gaat in de fietstas het gaat er maar net in.Remie had er niet zo,n moeite mee die gooit  het een ander in zijn tas en zegt Tineke als je nog iets kwijt wil doe je het maar bij mij in de tas.Nog een nachtje slapen en dan is het zo ver.Iedereen is vroeg uit zijn bed nog even gezellig ontbijten met z,n allen,pa en ma geven  nog goede raad en vooral voor Remie dat hij goed op zijn zus moet passen want het is nog maar een meisje.De fietstassen worden dicht gedaan.Ze zijn echt in vakantie stemming,Tineke heeft een kort broekje en een bloesje aan gedaan.Het zonnetje staat hoog aan de hemel ze zijn klaar voor het vertrek, nog een knuffeltje hier en een zoen daar en ze worden uit gezwaaid door pa en ma en de broers.Ze kijken nog een paar keer om tot dat ze niet meer te zien zijn.Het grote avontuur is begonnen.
                                                          Christiene Düthler©
Een jarenzestig
verhaal......
word vervolgd.

Een klik voor groter kijken.

13 opmerkingen:

klaproos zei

ohhh lieve christiene wat een spannende onderneming gaat dat worden, want 127 km is ver voor ongeoefende fietsers, ik voel een heel avontuur, maarrrrrr
ik heb vertrouwen dat het goed komt:-)

wat een schitterende tekening heb je toch gemaakt,

* toppie *

xxx

Anoniem zei

Hallo,
Blijkbaar samen voor het eerst op weg naar een groot avontuur. Dat roept herinneringen op aan de eerste maal dat we met de jeugdbeweging op kamp trokken. Tien dagen van huis en zonder familie. Wat vliegt de tijd snel ondertussen. Maar goed, we kijken alweer uit naar de avonturen van deze twee pubers en hoe het ze verder zal vergaan tijdens hun lange fietstocht. We zijn benieuwd.

yvonne zei

Een heel avontuur. Wat lief van Tineke's broer dat hij met haar op de fiets naar oma wil.
Spannend hoor, ik kijk al uit naar het vervolg.

fotorantje zei

een lange fietstocht hebben ze voor zich, eentje met hopelijk heerlijke avonturen

curieuzeneuzemosterdpot zei

ik zit weer op het puntje van mijn stoel te genieten van je verhaal, christiene!!

ik kan de spanning van tineke haast voelen, zo levensecht schrijf je!!

je schilderijtje past er natuurlijk weer perfekt bij! :-))

Diana Drent zei

Ah wat fijn om weer één van je verhalen te mogen lezen. Om even 127 km te fietsen is een heel eind. En ik ben dan ook erg benieuwd wat ze onderweg meemaken.

Marjolijn. zei

Gezellig samen met broer op vakantie bij opa en oma.
Dat wordt vast een heel avontuur..!!

Fijne dag vandaag.

gerdaYD zei

Eerst en vooral lieve Christiene, het was een gràpje hoor van die schop onder je kont *wink, big smile*. Ik hoop dat jij het ook zo ervaarde... want het laatste wat ik wil is jou op één of andere manier te kwetsen!
Toch ben ik blij dat het je héél misschien aanzette iets vlugger een weerom schitterend verhaal te plaatsen, ik heb er van genoten meid!

Kay zei

Ik ben weer in de banvan het verhaal, een avontuurlijke vertelling, die nog zal vervolgen.
Graag gelezen C ... en mooi getekend! Liefs ♥

Marlou zei

Hai Christiene, wel een heel end fietsen!
Maar naar oma... dat is toch het einde!
Lekker verwend worden..

Groetjes van Marlou

.

Annet zei

Ja echt met de onschuld uit die tijd..

Waar is dat gebleven...

Dank voor je woordenschets én schilderij Christiene...

Liefs, Annet

merel zei

een avontuur waar we volgens mij nog veel van gaan genieten

Lilian zei

Het grote avontuur... Nou, dat belooft alvast wat! Ik ben benieuwd. Weer een mooi treffend schilderij erbij, Christiene. Jouw blog blijft een genot om te bekijken.
Vrolijke avontuurlijke groet,
Lilian