Totaal aantal pageviews

maandag 25 februari 2013

Een fiets tocht naar Oma.....2

                                                     

                                                     Een fiets tocht naar Oma.
Ze fietsen er bijna een dag op met de nodige tussen stops.Het gaat aardig goed maar de keuze om een kort broekje aan te doen was niet zo slim het leren zadeltje was stug van nieuwigheid ze had rauwe plekken gekregen aan de binnen kant van haar benen.Ze zou wel willen dat ze er waren elke beweging doet pijn, de laatste loodjes ze fietsen het Westendorp binnen en eindelijk zien ze Oma,s huis,Tineke is blij dat ze er zijn het is toch wel erg ver ze kijkt naar Remie zijn gezicht er valt niets aan af te lezen Remie ziet er stoer uit en zegt zo we zijn er en maakt het hekje open en ze lopen met de fiets achterom,de kiezels van het tuinpad maken zo veel geluid dat Oma komt kijken ze doet de deur open en is erg blij dat ze haar kleinkinderen ziet,ze zijn goed aan gekomen  er word geknuffeld en gezoend.En is alles goed gegaan? ja klinkt het in een koor, ze is trots op de kinderen ze hebben een eind gefietst om bij haar te kunnen zijn.Ze kijkt naar Tineke haar benen en slaat een arm om haar heen gaan jullie je maar op knappen dan plak ik straks een pleister op je benen.Ze krijgen allebei een kamertje en pakken hun tassen uit en gaan zich op frissen.Oma is druk in de keuken en zet de thee kopjes op het dienblad Remie doet voor haar de deur open en ziet de prachtige kopjes van Oma,s haan en kippetjes servies.Als Oma het ooit weg doet wil Remie het wel hebben maar hij durft het niet vragen.Ze lopen naar buiten Oma heeft daar een gezellig hoekje gemaakt met een zitje ze zet het dienblad op de tafel en schenkt de thee in.Oma had voor haar jonge gasten een cake gebakken.Heerlijk genieten  ze met een kopje thee en lekkere cake Oma wil alles weten over de fiets tocht en ze is echt blij dat het goed is gegaan. Ze zegt nu gaan jullie eerst je pa en ma bellen  dat jullie goed zijn aan gekomen.Kom zegt oma en lopen naar binnen,ze gaan in de gezellig woonkeuken zitten Oma gaat het eten voorbreiden en zo kunnen ze toch gezellig praten.Lekkere geuren stijgen op uit de pannetjes.Oma dekt in tussen ook de tafel en nu komen ook de mooie borden en schalen met de haan en de kippetjes op tafel wat mooi Oma om hier uit te mogen eten zegt Tineke Oma glimlacht.Geef mij de borden maar aan dan schep ik de soep er in ,oma kan echt heerlijk koken,tomaten soep met balletjes,aardappels groente en vlees en eigen gemaakte pudding.Na het eten spelen ze nog een spelletje in tussen doet Oma de afwas.De eerste avond is bijna om ze drinken nog een kopje chocolademelk met een plakje peperkoek er bij en dan gaan jullie  naar bed het was een lange dag.De volgende dag zijn ze vroeg  aan het ontbijt ze zitten wat te kletsen wat ze zullen gaan doen,Oma was wel iemand alles moet aan kant zijn Oma is een poets.En terwijl Oma druk bezig is glipt Tineke de keuken uit richting gang,Tineke wil de koningin ook wel eens zien dat is Oma,s boven buurvrouw.

                                                                  Christiene Düthler©

jaren zestig verhaal 2

word vervolgd.

11 opmerkingen:

klaproos zei

wat gezellig christiene,
ja zo moeten bezoekjes aan oma's verlopen, op het poetsen na, dat zou ze gewoon lekker moeten laten liggen en met de kinderen tijd doorbrengen,
* kopje thee inschenk*

jawel christien ik ben weer aan de wandel het gaat goed, alleen erg snel moe, maar dat hoort er allemaal bij na zo'n operatie heb ik begrepen, dus vooruit dan maar weer :-)

xxx

Joris... zei

Hallo,
Tja na zo lang fietsen kan het inderdaad wel eens pijnlijk aanvoelen. Zelfs renners voelen af en toe zadelpijn en dat is niet altijd te voorkomen. Vooral veel fietsen en dan lukt het wel allemaal.

curieuzeneuzemosterdpot zei

oma weet wel hoe ze haar twee bengeltjes moet verwennen, eh?

jij weet het zo lief en intens te vertellen, christiene!!

morgen kruip ik weer bij je op de schoot, voor het vervolg! :-))

Diana Drent zei

Al is het fijn om met mooi weer een kort broekje aan te doen als je zo lang fietst kun je beter een wat langere broek aandoen.

Wat enorm gezellig bij oma ik verlang er zelf al naar om er bij te zitten. Ik wil ook graag in de toekomst zo'n oma zijn die haar kleinkinderen zo lekker verwend.

Lutje zei

ik ben eerst 1 gaan lezen, want het is weer een leuk verhaal en het doet me aan lang gleden denken toen ik met mijn zoon van +/- 9-15naar oma reden en dat was 35km

Aritha zei

Au: zadelpijn! Wel een leuke herinnering.

gerdaYD zei

Goh, niet alleen bracht je ons gisteren al een fantastisch verhaaltje, je doet er vandaag nog een schepje boven op! Bedankt mijn lieve Christiene, dit was weer genieten van je mooie woordkunst!

Marlou zei

Haha, die oma had ik ook!!
Geweldig... koekjes bakken en verwend worden!

Kay zei

Ik schuif maar bij aan de koffie,
ze leest dit verhaal lekkerder weg ;-)
Liefs ♥

Marjolijn. zei

Lekker verwend worden, daarom is het leuk logeren bij oma.

fotorantje zei

ze zijn goed aangekomen godzijdank
en wat gezellig daar bij oma