Totaal aantal pageviews

dinsdag 26 februari 2013

Een fiets tocht naar Oma....3


Tineke heeft er veel over gehoord  de vrouw heeft de bij naam  koningin van het Westendorp Tineke is nieuwsgierig hoe ze er uit zal zien het is best spannend ze loopt zachtjes op haar tenen,ze hoort boven iets en ziet ook iets bewegen.De buurvrouw had had al gezien dat er kinderen bij de buurvrouw beneden zijn.Tineke doet treetje voor treetje en dan staat ze oog in oog met de koningin of was het een kruiden vrouwtje het was ook wel een beetje eng, zo zei de vrouw en jij komt kijken wie wie daar boven woont ja zei Tineke,je mag wel binnen komen Tineke kijkt naar het vrouwtje en ziet geen koningin maar een kruiden vrouwtje of een heks zo als in haar verhalen die Tineke wel eens leest.Het kruiden vrouwtje gaat haar voor Tineke schuifelt er achter aan de deur valt achter haar dicht.Tineke kijkt naar het vrouwtje ze is klein van stuk en loopt gebogen en draagt een wijde rok.Ze vraagt wil je een kopje thee ja dat wil Tineke wel even later komt ze terug met de thee, de thee ziet er raar uit er drijven allemaal dingetjes in ze gaat weer even weg en komt terug met een lepeltje en een zeefje en giet het over in een ander glas ze zegt dat is kruiden thee heel gezond hoor.Het vrouwtje babbelt aan een stuk door en vraagt van alles wie ze is en waar ze vandaag komt Tineke krijgt een slecht geweten en zegt dat ze moet gaan dat Oma niet weet waar ze is.Er komt een grijns op het gezicht van het kruiden vrouwtje en zegt ga maar gauw en kom gerust nog eens een kopje thee drinken.Daag zegt Tineke en weg is ze en rent de trap af naar beneden.En kijkt nog een keer terug om hoog het vrouwtje kijkt over de leuning.Misschien dat ze nog iets op vangt wat Oma tegen haar kleindochter zegt.Oma had het niet zo op haar boven buurvrouw.Tineke loopt de gang door tot aan de tussen deur,wat nu de deur is op slot Tineke begrijpt er niets van,ze duwt tegen de deur misschien dat hij klemt.Maar er zit geen beweging in dan maar kloppen,niks hij zit echt op slot.En net wanneer ze het op wil geven vliegt de deur open.En daar staat Oma en Remie ze hebben samen pret  dat Tineke er niet in kon.Tineke ziet er de lol niet van in,nou kom er maar in zegt Oma en doet de deur weer op het slot.En dan ziet Tineke  dat Oma eigenlijk boos is, en spreekt haar toe,ik heb niet graag dat jij naar boven gaat want die vrouw is niet pluis,en Oma wist ook niet waar jij was.Weer terug in de keuken zegt Oma het is een vreemd vrouwtje ze noemen haar niet voor niets de koningin van het Westendorp.Tineke weet niet wat ze er van denken moet ze vond het alleen maar spannend.

                                                                Christiene Düthler©
Een jaren zestig verhaal...3
word vervolgd.

13 opmerkingen:

klaproos zei

nou christiene het is mee wel het avontuur:-)
wie weet wat er nog naar voen komt, ik hou niet van horen zeggen:-)
maar ik denk dat er met oma en de buurvrouw wel wat anders aan de hand is :-)

we zullen zien hé.

lieve groetjes
en tot gauw,
xxx

Marjolijn. zei

Laat het vervolg maar komen meis.
Er komen vast nog meer verwikkelingen.

yvonne zei

in een keer deel 2 en 3 gelezen. spannend hoor. maar je geeft ook mooi de sfeer weer van vroeger. de heerlijke baklucht en de geur van het eten...mmmmmmik reuk het hier in mijn kamer.
ben benieuwd hoe het verder gaat.

Lilian zei

O, oh... en wat zal daar nou achter zitten. Een vrouw die 'niet pluis' is, dat is nou net zoiets wat je niet tegen kinderen moet zeggen...
Je hebt haar trouwens mooi op het doek neergezet die vrouw, zo stelde ik haar me ook voor!


Verwachtingsvolle groetjes,
Lilian

Anoniem zei

Hallo,
Ja hoe dat hier gaat eindigen weten we ook voorlopig niet. We zullen dus nog even geduld moeten oefenentot het vervolgis gepubliceerd.Alweer knappe illustraties hoor.

fotorantje zei

als dat maar goed komt, een gifgroen drankje ;-)

curieuzeneuzemosterdpot zei

tineke is een echte curieuzeneusss! :-)))

ik ben benieuwd of ze nog terug naar het vreemde vrouwtje durft te gaan!

ja, spannend is het wel! :-))

Diana Drent zei

Christien je had haar beter de heks van Westendorp kunnen noemen. Spannend even met de grijns op het gezicht van de oude vrouw en het moment dat Tineke even de deur niet kon open. Ik heb het idee dat Tineke het niet kan laten om weer even naar het oude vrouwtje toe te gaan.

Ik ben benieuwd naar het vervolg ...

gerdaYD zei

Ooo lieve Christiene, je verwent ons, elke dag een nieuw log waarin je een fantastisch vervolgverhaal neer schrijft... dank je wel! Bovendien zie ik er onderaan staan: wordt vervolgd. Dus verlekker ik me nu al op morgen!
Fijne dag nog meid!

Lutje zei

ik kom weer terug voor het vervolg.... :o)

Marlou zei

Je weet ons wel vast te houden...

groet van Marlou

.

Annet zei

Christiene, als VK-blogster (nu OBA) krijg ik zoveel te lezen, dat ik achterloop...

Vooral lange blogs dat lukt me nu even niet...

Ik heb nog geen nieuw bericht geplaatst...

Lieve groet van Annet - nu de honden voeren:)

Anoniem zei

Je werk doet me denken aan Frida Kahlo,
maar ook aan Charlotte Salomon.

Je moet absoluut naar de documentaire over haar leven kijken:

http://www.uitzendinggemist.nl/programmas/8796-leven-of-theater


http://www.youtube.com/watch?v=SK545mqpdgY


http://www.frida-kahlo-foundation.org/the-complete-works.html


Uvi