Totaal aantal pageviews

woensdag 27 februari 2013

Een fiets tocht naar Oma.....4


                                                          Christiene Düthler©

Een nieuwe dag Oma neemt haar kleinkinderen mee naar de boerderij daar gaat Oma vaak koffie drinken en koopt daar haar groenten en eieren,Oma is trots nu kan ze haar kleinkinderen voor stellen,en vertellen dat ze een heel eind hebben gefietst om hun Oma te kunnen zien.Ze worden hartelijk ontvangen  de boerin vraagt wat ze willen drinken,koffie voor Oma en limonade voor de kinderen daarna lopen ze met de boer mee die laat de dieren van de boerderij zien,Remie en Tineke genieten vol op en de boer zegt je mag iedere dag komen en als je wil ook mee helpen daar had Remie wel oren na.Tineke wil later ook een boerderijtje met kleine dieren.Na het bezoekje wandelen ze terug naar huis ze gaan achter om Remie en Oma gaan naar binnen.Maar Tineke loopt nog even de tuin in en ziet de boven buurvrouw ze is verrast en zegt, wat leuk Tineke dat je even komt kijken en ze begint te vertellen over de kruiden en waar voor ze gebruikt worden,en welke lekker zijn op het eten,Tineke denkt wat leuk dat ga ik ma vertellen als ik weer thuis ben misschien gaat ma dat ook wel doen.Een gedeelte van de tuin is van de buurvrouw er staan veel kruiden en bonte bloemen in.Die zijn mooi,wil jij ook een bosje bloemen? Tineke kijkt verrast ja dat wil ze wel het kruidenvrouwtje maakt er een mooi boeket van,zo Tineke jij kunt Oma blij maken Tineke straalt dank u wel,dan ga ik nu naar Oma.Oma had op een afstand staan kijken,Tineke komt vrolijk binnen,Oma moet toe geven dat het een mooi boeket is,kom dan zetten we de bloemetjes in het water ze krijgen een plaatsje op tafel,Oma zei verder niets ze wou Tineke haar plezier niet bederven.De volgende dag gaat Remie weer naar de boerderij hij mag komen helpen en blijven eten.Tineke blijft bij Oma ze heeft boekjes mee genomen en gaat in een grote stoel zitten ze nestelde zich er lekker in je ziet haar  haast niet terug,ze krijgt nog een glas limonade,ze is in een andere wereld in haar boek.Ze weet niet hoe lang dat ze daar gezeten heeft,maar haar boek is uit en het was zo mooi.Ze komt weer in de werkelijkheid terug, ze hoort dat Oma haar roept.Oma is  met het eten bezig en vraagt of Tineke  even de tafel wil dekken.Ze zijn maar met tweetjes Remie komt later.

                                                      Christiene Düthler©
Jaren zestig verhaal
......4
word vevolgd.


14 opmerkingen:

Aritha zei

Lief, lief plaatje. Ik hou van de kleur blauw!

klaproos zei

wat een lief verhaal christiene,
heerlijk ben wel benieuwd wat er ter tafel gaat komen:-)
want er komt wat aan dat voel ik :-)

xxx

merel zei

ik ben even komen bijlezen, benieuwd naar het vervolg

Marjolijn. zei

Een bosje bloemen krijgen is altijd leuk..!!
Benieuwd naar het vervolg.

A van de Aa zei

Heb de vier episodes achter elkaar kunnen lezen, nog een paar en de mooie illustraties erbij en het kan zo uitgegeven worden.

Anoniem zei

Hallo,
Ja een eigen moestuin of kruidentuin is natuurlijk meegenomen, nu alles zoveel duurder wordt op de markt. Eigenlijk is het gezonder ook, tekunnen eten uit eigen kweek.

ArtMus zei

Weer zo.n lief typisch Christiene verhaaltje.

curieuzeneuzemosterdpot zei

tineke maakt de mooiste verhalen mee!

en jij weet het allemaal zo boeiend te vertellen, christiene!! :-))

Rita zei

hola hola Christien...wat een prachtig verhaal...zo herkenbaar.
Fantastisch...deze oma heeft extra genoten.
Meid oud of nieuw...heerlijk om te lezen en dan ook nog prachtige kuntwerken der bij.
Dankjewel
Dag daggie heel veel lieve zongroetjes...

Diana Drent zei

Je weet van mij Christien ik geniet alleen van je schilderijen maar ook van de verhalen die je schrijft.

Tineke heeft een leuk contact met het kruidenvrouwtje. Ik zou dat ook doen wat kennis over kruiden is niet verkeerd.

Dan gaan ze aan het einde van het verhaaltje met het eten bezig, Remie komt later. Ik heb het idee dat er een gesprek volgt. Ik wacht af.

Lutje zei

ik vindt het ook heel herkenbaar en daarom spreekt het zo aan, het doet me ook denken aan mijn bezoekjes aan mijn oma, maar ik zat daar eigenlijk dagelijks, meer dan bij mijn eigen ouders omdat ik daar meer mocht

gerdaYD zei

Niet alleen je teksten lezen lekker weg, jouw illustraties er bij mogen er ook zijn lieve Christiene! Blij dat je weer in zo' creatieve bui bent, daar genieten we hier allemaal van!

Marlou zei

Hai Christiene,

mooi ook de illustratie.
Mooi geheel...

groet van Marlou

.

Kay zei

Een eigen tuintje is altijd als een schat, je weet wat je eet,
hier lezen is dat ook,
dan weet ik dat het weer mooi was.
Liefs ♥