Totaal aantal pageviews

donderdag 28 februari 2013

En fiets tocht naar Oma......5

Ga maar zitten eerst, een soepje dat kan niemand zo lekker maken als Oma.Daar na de aardappelen en de groente een sausje en vis.Het ziet er lekker uit,hoe heet die vis Oma ?dat is kabeljauw Tineke neemt van alles een hapje,Oma vraagt smaakt het meisje?ja lekker en snijd een stukje van haar vis af en steekt het in haar mond en kijkt op haar bord,en slaakt een gil vliegt van haar stoel af richting gootsteen en spuugt en spuugt en gilt vol afgrijzen ze pakt een glas water en spoelt haar mond.Oma zit geschrokken aan de keuken tafel en snapt niet wat er te gillen valt.Tineke zegt er zitten allemaal beestjes op de vis.Ja toen zag Oma het ook de maden kropen over Tineke haar bord dit heeft ze nog nooit mee gemaakt.Oma hield haar hoofd koel en zei meidje gil niet zo daar ga je echt niet dood van.Tineke had niets in geslikt maar alleen het idee al dat ze het in haar mond heeft gehad,en het gekriemmel op haar bord daar was ze nog het meest misselijk van.Oma ruimde de tafel af ze was er beduusd van.Al het eten gaat de vuilnesbak in en Oma wast af,Tineke krijgt nog een groot glas limonade.Tineke had het bord met de vis wel zien staan in de kelder op de plank.Oma heeft geen koelkast. Ze vind het vervelend voor Oma dat zo heeft zitten gillen maar ze is er echt niet goed van.Na een poosje zegt Oma zullen we een toetje nemen,dat smaakt best wel weer lekker en langzaam ebt de gebeurtenis uit Tineke haar gedachten.Naar een paar dagen van leuke dingen doen met Oma en Remie is de vakantie voorbij.Oma vind het jammer dat de kinderen weer naar huis gaan ze vond het super gezellig.De terug reis word per trein gedaan.Oma brengt de kinderen naar het station ze zetten hun fietsen in de trein.En nemen hartelijk afscheid van Oma en bedanken haar voor de fijne vakantie,nog een knuffel en een zoen.Remie en Tineke gaan bij het raampje zitten.En daar staat Oma op het perron moeder ziel alleen ze zwaaien tot ze Oma niet meer zien.Een maal thuis is het ook weer fijn ze vertellen in geuren en kleuren wat ze allemaal gedaan  en mee gemaakt hebben.En of ze nog ooit zo ver gaan fietsen Tineke dacht het van niet ,en heimwee heeft ze niet gehad maar dat komt misschien door dat haar broer Remie er bij was, en niet te vergeten ze zijn verwend door hun lieve Oma.En zo lukt het om een vakantie vol te houden.
Einde.
                                                               Christiene Düthler©

14 opmerkingen:

klaproos zei

jaaiks christiene,mijn maag keert zich ook om :-)
daar moet je toch niet aan denken,
"skrikkelijk" hoorde ik pas iemand zeggen:-)


wel een hele verwennerij zonder maden christiene, volgende keer :-)

xxx

yvonne zei

Nou Christiene, die twee hebben echt een geweldige vakantie bij oma, even lekker verwend worden en leuke dingen meemaken.Zou Tineke ook een kruidenvrouwtje zijn geworden. En of ze vis nog lekker zal vinden na deze ervaring...eekks maden!!

Anoniem zei

Hallo C.
Ja dat visje zal echt wel een tegenvaller zijn geweest. Gelukkig hielden de kinderen en geen afkeer van over en lusten ze nog wel af en toe een lekker stukje vis. Natuurlijk in die tijd hadden veel mensen nog geen frigo en diende men alles te bewaren middels een koele berging. Dan zijn wij er heel wat beter aan toe. Knap vehaal met een toch wel onverwacht hoogtepunt.

Lilian zei

Net in ene keer je verhaal uitgelezen... Ik had ook een yek-momentje tijdens het lezen over de vis ;-)

Wat je verhaal erg grappig maakt, is dat je bijna verwacht dat er iets volgt over het mysterieuze kruidenvrouwtje, maar dat gebeurt juist niet... en dat vind ik eigenlijk wel goed ook. Weg met die vooroordelen!

Ook dat maakt je verhaal misschien wel heel jaren '60. Ik vind de combinatie van woorden en beelden altijd heel mooi bij jou, Chistiene.
Een groet met een warme glimlach,
Lilian

Diana Drent zei

Ook ik had verwacht nog iets over het kruidenvrouwtje te lezen. Of dat er nog een gesprek zou volgen tussen oma en tineke. Maar als je lekker een visje wil eten en er zitten maden tussen, ieuhhh, dan kan ik me voorstellen dat oma het vergeten is om erover te praten.

Graag gelezen Christiene!

Marjolijn. zei

Een verrassend slot van dit verhaal.
Vis met maden hoef ik ook niet, maar gelukkig hadden ze wel een leuke vakantie gehad.

Op naar een fijn weekend meis..!!

Lutje zei

jakkes, die maden...dit doet me denken aan mijn broer vroeger, die zei tegen mijn oma eens, hoe komt het dat de soep hier altijd kraakt :o)

gerdaYD zei

Verrassend slot inderdaad meid, wat heb ik van jouw verhaal genoten... bedankt! Jij was heel de afgelopen week zo lekker creatief bezig en iedereen hier sprak lovende woorden over je verhaal... met recht en reden!

Aritha zei

Mooi is dat om al je herinneringen op te schrijven. Wie schrijft, blijft.

http://eenvoudigbloggen.blogspot.nl/

Marlou zei

Jakkie, Christiene,
ik moet er niet aan denken.
Mooie vakantie, dat wel!!

groet van Marlou

.

Kay zei

Het is mooi geweest C,
enkele jeugdherinneringen
uit het leven gegrepen
en goed geschreven
en de tekeningen zaols steeds gepast bij het thema!
Tot de volgende ♥

Annet zei

Brrrt, dat zou me wel bijblijven van die maden.....

Tegenwoordig willen ze ons die voorschotelen...denk niet dat het lukt....

Knus weekend gewenst Christiene, zonder wolken nu eens....

Lief groetje Annet....

curieuzeneuzemosterdpot zei

ocharme, oma ..
zoveel werk en dan val je zo door de mand met die lekker kabeljauw. :-((

toch heeft ze ervoor gezorgd dat tineke en remie een onvergetelijk tijd hebben gehad!

een tijd, waar zoveel jaren na datum, de halve wereld van mag meegenieten! :-))

dankjewel, christiene voor je schrijf- en schilderkunsten!!

fijn weekend,

Anoniem zei

pffft maden op je bord pffft bijzonder verhaal hoor brrrrr