Totaal aantal pageviews

zaterdag 16 september 2017

Een dorpsschool 3                                                   Christiene Düthler©


  Een dorpsschool.

George is een pittig jongetje,hij verstaat een beetje Nederlands en spreken nog minder maar met handen en voeten komt hij een heel eind.Maar kattekwaad daar is hij heel goed in.George en Jan een mooi span.De meester deelt regelmatig waarschuwingen uit.Soms word het de meester echt te veel en buldert dat het af gelopen moet zijn.De eerste klassertjes zitten stijf in de bank,zo geschrokken waren ze.Het leek weer rustiger te worden, en de lessen gaan weer door.Twee kleine meisjes uit de eerste klas zijn vergeten dat ze op school zijn,Bep tekent rare poppetjes en Sofie komt niet meer bij,de meester kijkt hun kant in en vergeet dat het de aller kleinste zijn,en roept dat het af gelopen moet zijn,ga jij maar in de hoek staan,Bep kijkt hem onthutst aan,en loopt tot aan het schoolbord en gaat in de hoek op haar hurken zitten,de kinderen in de klas liggen in een deuk,als de kinderen weer rustig geworden zijn.zegt de meester ga maar weer zitten.George steekt zijn hand op zeg het maar zegt meester,George vraagt of hij naar de wc mag, en gaat op verkenning uit.George houdt van geintjes er is niet veel te zien.Een bezem kast met schoonmaak spullen daar kan hij niks mee maar in de hoek ligt een berg met kolen en George ziet het helemaal voor zich,hij gaat als zwarte piet, hij duikt de kolen hoek in en pakt een kooltje en loopt er mee naar de spiegel,en als een stukje zeep veegt hij er flink mee door zijn gezicht en kijkt nog eens in de spiegel, en zegt tegen zijn spiegel beeld ja zwarte piet.Hij wast zijn handen en nu terug naar boven, hij staat voor de deur en voelt de spanning, een diepe zucht en gooit de deur open.Even is het dood stil maar dan  komen de kinderen echt niet meer bij ze liggen dubbel van het lachen.Dit gaat meester echt te ver en zegt ga maar op je plaats zitten, jij hoeft morgen niet meer terug te komen,dit was de eerste en ook meteen de laatste schooldag voor zwarte piet.De school bel gaat, de klas loopt leeg, alleen zwarte piet zit er nog, de vader van George heeft buiten staan wachten en is naar boven gelopen en herkent zijn eigen zwarte Pietje,de meester legt aan de vader uit dat hij dit gedrag hier niet kan hebben,het was maar voor tijdelijk,maar de meester is er helemaal klaar mee.George heeft niets meer te missen.De vader geeft de meester een hand en loopt met zijn zoontje de klas uit.De meester zucht en ruimt alles op en kijkt de schriften na.Wat een dag!
                                                           Christiene Düthler©


jaren vijftig verhaal.

word vervolgd.

17 opmerkingen:

yvonne zei

hahaah, echt kattekwaad! maar daarom hoeft George toch niet van school weg te blijven? Gewoon even gezamenlijk lachen en dan weer verder met leren. Moet kunnen!
Geweldig verhaal en mooie schildering Christiene!

Ans van Ispelen zei

Oei !
Maar ik denk,dat het toch nog allemaal goed komt.
En wat een grappige tekening,Christiene.

Nog een fijn weekend
Groetjes Ans

willy zei

ik moest hier even bijlezen Christiene

een mooi verhaal met een prachtig werk

prettige zaterdagavond

geistige_Schritte zei

great story and your picture!!!
greetings Elke

denthe zei

Wat leuk al deze schoolverhaaltjes met de bijpassende tekeningen! Je hebt een grote fantasie Christiene! Nog een heel fijn weekend gewenst!

jeer zei

Christiene,

Er gebeuren heel wat ondeugende dingen in jouw verhaaltjes. Het is dan echt niet makkelijk voor de meester, zeker niet met al die verschillende klassen.

Groetjes en fijn weekend,

jeer

Yova zei

Leuke schoolverhaaltjes om te lezen. Ik denk wel goed komt.
Gebeurt wel veel dingen.
Komt wel goed.
Je tekening heb je leuk gedaan.
Fijne zondag.

Marjolijn. zei

Haha, wat een boefjes...!!
Het zal allemaal wel weer goed komen.
Fijne zondag.

Lutje zei

och, kattekawwd is nog zo leuk, al moet het natuurlijk niet blijven duren....
Je tekening zegt genoeg, ik lach er ook mee
een @->- voor jou

fotorantje zei

probeer zo'n deugnieten maar te boeien in de klas
leerkrachten hebben het niet gemakkelijk

gerdaYD zei

Goede zondagmorgen Christiene.
Waar blijf je de inspiratie toch vandaan halen? Nu begrijp ik dat het eventjes stil was op je stekje, je was aan het broeden op dit mooi verhaal en de al even mooie illustraties...

Merel zei

Ja af en toe een beetje deugniet zijn wie was het niet
Volgens mij komt het nog goed

Tine de Jong zei

Prachtig verhaal heb je weer geschreven en ach kattekwaad hoort nu eenmaal erbij toch? Mooie tekening er ook weer bij gezet door jou. Wens je mooie momenten toe in deze nieuwe week.

dori zei

Ja: Was für ein Tag! sind wir nicht alle manchmal schwarz von Kohle?

You are right: What a day! We all are sometimes black because of black dust, aren't we?

Grüße in den September zu Christiene

from Dori

Ria zei

Leuke verhalen Christiene en sommige dingen zo herkenbaar, zoals propjes schieten:-)
Leraar zijn zal echt wel eens tegen vallen maar toch vind ik dat hij de vader een kans had moeten geven voor een goed gesprek met zijn zoontje en hem dan nog een kans geven.
De tekeningen zijn prachtig.
Groetje, Ria

Lilian zei

Je moet er maar op komen... De meester is wel hard voor dit jogetje, maar het valt natuurlijk ook niet mee.

Marlou zei

Hoi Christiene,

wat heb jij een goed geheugen!
Want ik denk, dat het iets is, dat bij jou op school gebeurd is! Toch?!

Leuk weer, ook met die tekening er bij.
Ik vind het knap van je...

Groetjes van Marlou

.