Totaal aantal pageviews

donderdag 14 september 2017

Een dorpsschool 2


                                       Christiene Düthler©


Een dorpsschool.
Jan is een gangmaker en schiet een propje recht in Els haar nek,geschrokken draait Els zich om,ze kijkt om zich heen waar dit vandaan komt dat is niet zo moeilijk te raden,Jan ligt dubbel in zijn bank.Els zit naast Riek ze kijken elkaar aan,Riek is ook niet flauw ze pakt een stukje papier en maakt een propje en doopt het in de inkt pot ze pakt het voorzichtig tussen de vingers en schiet het richting Jan het spat tegen Jan zijn voorhoofd aan.Jan kijkt naar Riek, was nu toch echt geschrokken dit had hij niet verwacht het propje valt met een plof op Jan zijn proefwerk.Hij kijkt met een valse blik naar Riek, de twee meiden hebben plezier, zo nu hebben ze Jan ook eens te pakken.Het is onrustig in de klas ze hebben allemaal mee zitten genieten.Maar daar komt de meester en kijkt naar Jan die heeft een inkt vlek op zijn voorhoofd,wie heeft dat gedaan vraagt hij aan Jan,dat was Riek meester,de meester heeft de vlek op het proefschrift nog niet gezien,hij loopt naar Riek en die wacht niets af Jan is begonnen meester,hij schoot bij Els een propje in haar nek,is dat zo? vraagt hij,ja zegt Els Jan is begonnen.Hij loopt naar Jan en ziet nu de vlek op het proefwerk.Dit kan echt niet buldert hij,Jan jij blijft naar schooltijd even zitten.Jan is pis woest op Riek en Els, de meiden lachen Jan zijn kant in eigen schuld dikke bult.Eindelijk is de school dag om,de klas stroomt leeg en alleen Jan blijft zitten,hij word aan gesproken op zijn gedrag , en krijgt een werkje op gedragen, de vloer aan vegen en dan kan hij gaan .Waar is Jan vraagt moeder,Greetje zegt  het liever niet dan heeft straks ruzie met Jan en dat wil ze niet,oké zegt moeder ik vraag het hem zelf wel,en een tijdje later komt Jan op hoge poten aan, zo zegt moeder jij bent laat.Greetje heeft zeker al gezegd dat ik moest school blijven? ja zegt moeder maar waarom?Jan is boos en zegt ik vind het een rot school je mag er nog geen propje afschieten, moeder moet lachen maar houd zich goed, nee Jan dat mag ook niet,Jan raast door en die stomme Riek schiet een propje met inkt tegen mijn voorhoofd aan, en toen viel het propje op mijn proefwerk,en toen moest ik school blijven en die trut mocht naar huis.Ja Jan dat komt er van och denkt moeder het zijn kinderen.Jan gaat buiten spelen.Er gaat geen dag voorbij of er gebeurt iets.De andere dag wil Jan er niet meer aan denken,Els en Riek draaien zich om en kijken naar Jan hij knipoogt en Els glimlacht naar Jan, en de vrede is hersteld.De meester staat voor de klas, er komt een jongetje binnen de meester stelt hem voor en zegt, dit is George en is gast leerling en komt uit Engeland.Ga maar naast Jan zitten zegt meester want Harrie is ziek.

                                             Christiene Düthler©

Jaren vijftig verhaal
word vervolgd.

11 opmerkingen:

Ans van Ispelen zei

Ik ben benieuwd naar het vervolg,Christiene.
En wat een leuke tekening.

Groetjes Ans

Marjolijn. zei

Mooi verhaal...!
Benieuwd naar het vervolg.
Fijne vrijdag.

Lutje zei

oh, dat is leuk geschreven, ik kijk al uit naar het vervolg :o)
wat komt die engelsman doen :o)
Eén @->- voor jou

Yova zei

Leuke verhaal heb je geschreven. Ik ben benieuwd naar vervolg. Je tekening zie achter a,b,c,d,e,f enz... Heel leuk gedaan. En ook met kleine eenden geschilderd. Het best wel priegel werk geweest. IK vind knap gedaan. Fijn weekend.

fotorantje zei

mooi verhaal
heerlijk geschreven
gelezen met een glimlach

dori zei

Den Schul-Alltag hast Du so nett mit Humor und einem Schuss Ernst beschroeben, liebe Christiene!

Das Gemälde dazu ist großartig, mich faszinieren die "Bilder im Bild"!!!

Grüße an alle Lehrer, die diese Geschichte lesen, Grüße auch an ehemalige Schülerinnen und Schüler und Schülerinnen und Schüler und Eltern und Großeltern von Dori!

You have written a nice funny and with a piece of serious story about daily school, dear Christiene!

The painting is great! I an fascinated about the "pictures in the picture"!

Greetings to all teachers, who read and see this, also to pupils then and now, parents and grandparents from Dori!

Merel zei

Mooi hoor
En nu hett vervolg
Waren er toen ook al gastleerlingen uit andere landen

yvonne zei

weer een prachtig verhaal Christiene, nu begrijp ik ook waarom George niet meer terug hoeft te komen. hahah weer veel te snel gelezen en niet verder gekeken!
Mooie verhalen, vroeger ging het op school misschien wel anders toe, maar de streken blijven hetzelfde!

gerdaYD zei

Oooo, het gaat hier wel erg snel, nu staan er al twee vervolgen van je wel heel knap en geïllustreerd verhaal... Je zit precies boordevol inspiratie en daar ben ik blij om, het was een genot om hier voorbij te komen!

Lilian zei

Hahaha, ja dat komt ervan als je streken uithaalt. Ik zie het zo voor me, erg leuk opgeschreven!

Marlou zei

Hoi Christiene,

ik ben door mijn vakantie heel wat verhaaltjes achter zie ik.
Deze is heel erg leuk met dat inktpropje hahaha! Eigen schuld dikke bult..
Ik kom morgen weer terug, want ik zal elke dag een verhaaltje lezen...

Groetjes van Marlou

.